نویسنده:
بازدید: 1417 بازدید
کاربرد قانون بازتاب شرطی در هیپنوتیزم

کاربرد قانون بازتاب شرطی در هیپنوتیزم

 

به زبان ساده قانون پاولف یا قانون بازتاب شرطی قانونی است که با یک محرک برنامه ریزی شده در حالت خلسه یک پاسخ و عکس العمل در حالت عادی را ایجاد میکند .

برای رسیدن به یک خلسه هیپنوتیزمی  توسط تکنیکهای مختلف تقریبا به زمانی حدود ۵ الی ۳۰ دقیقه نیاز است که این زمان در افراد مختلف متفاوت است به خصوص اگر انجام هیپنوتیزم به صورت شخصی و با مهارت حداقل انجام شود احتمال اینکه این زمان بیشتر ۳۰ دقیقه نیز طول بکشد وجود دارد .

حال اینجاست که قوانین روانشناسی برای کمک به تسریع این عمل و گرفتن نتیجه بهتر به کمک ما می آیند

یکی از این قوانین موثر قانون بازتاب شرطی است .

نحوه استفاده از این قانون به این صورت است که شخص باید  بوسیله خود هیپنوتیزم و یا توسط  هیپنوتیزور و یا به وسیله یک عامل بیرونی مانند صدای ضبط شده یک جلسه هیپنوتیزم در حالت خلسه قرار بگیرد  و زمانی که به حداکثر توانایی ذهن برای نفوذ در حالت خلسه رسید  یک کد محرک ذهنی را به ضمیر ناخودآگاه اعلام کند و عملا با این کار یک محرک جهت گرفتن پاسخ  برنامه ریزی شده که همانا رسیدن به خود هیپنوتیزم عمیق است را برنامه ریزی میکند

فقط کافیست یک شخص حداقل سه هفته به صورت فردی خود را هیپنوتیزم کند و این کد محرک را برای خود خود تکرار کند

این کد محرک میتواند پوشیدن یک رنگ لباس ، شنیدن یک موسیقی خاص ، قرار گرفتن در یک پوزیشن خاص یا کشیدن چند نفس عمیق باشد

در بسیاری از  کشور های پیشرفته درمانگران و پزشکان برای به کار بردن هیپنوتیزم بیمار را به مراکز هیپنوتیزم ارجاع میدهند و در ان مرکز بیمار نسبت به یک محرک و کد خاص شرطی میشود و سپس به با چنین محرکی به نزد درمان گر خود باز میگردد و پزشک معالع بدون گذاشتن وقت زیاد فقط با بکار گیری محرک برنامه ریزی شده شخص را هیپنوتیزم میکند و عمل درمان که میتواند یک جراحی دندان یا یک معالجه روانشناسی باشد را انجام میدهد .

ولی متاسفانه در ایران چنین مراکزی وجود ندارد و هیپنوتیزم  فقط در دسترس  افراد ثروتمند است که میتوانند هزینه جلسات درمان  توسط پزشک را پرداخت کنند ،قرار گرفته است .

باز هم متاسفانه بسیاری از پزشکان اگر بیمار را شرطی کنند عامل محرک را صدای خود یا گذاشتن دست خود بروی پیشانی یا یک تابلو نصب شده در مطب خود اعلام میکنند و این بدین معناست که درمان جو بدون آن پزشک توان رسیدن به خلسه هیپنوتیزم را ندارد و اگر در مرکزی دیگر قرار باشد درمان  با هیپنوتیزم را دنبال کند کلیه رویه ایجاد هیپنوتیزم باید از ابتدا روی درمان جو  اجرا شود .

پس دانستن و بکار گیری چنین قانونی برای علاقه مندان به خود هیپنوتیزم بسیار کاربردی و موثر است .

 

کاربرد قانون بازتاب شرطی در هیپنوتیزم

کاربرد قانون بازتاب شرطی در هیپنوتیزم

کاربرد قانون بازتاب شرطی در هیپنوتیزم

مثال : شما شرطی شده اید که با کشیدن سه بار نفس عمیق در حالت خلسه قرار بگیرید

حال کافیست در یک حادثه دچار شکستی عضو شوید و یا در موقعیتی قرار بگیرید که درد شدید  باعث شده که به هیچ عنوان نتوانید از تکنیک های آرام سازی ذهن استفاده کنید

در این موقعیت ابتدا نیت میکنید که من با کشیدن سه نفس عمیق درد را از بین میبرم و خونریزی خود را کنترل میکنم و اقدام به اجرای محرک که همان کشیدن سه نفس عمیق است میکنید

کتاب هیپنوتیزم و چار (نوشته استاد کابوک)
توصیه برای مطالعه

بدن به صورت کاملا اتوماتیک یا بهتر است بگوئیم کاملا  غیر ارادی در حالت خلسه قرار میگیرد و درد عضو شکسته را برطرف یا کاهش میدهد  و شما میتوانید از کلیه فواید و قدرتهای هیپنوتیزم مانند کاهش خونریزی ، آرامش و کاهش استرس و …. استفاده کنید

آری شما به وسیله شرطی شدن در زمان بسیار بسیار کوتاهی میتوانید خود را هیپنوتیزم کنید

در کلیه جلسات هیپنوتزم عملی که موسسه کابوک طراحی میکند یک کد شرطی برای رسیدن به حالت خلسه سریع در فایلهای صوتی گنجانده میشود .(به صورت استاندارد و همیشه در دسترس کد شرطی سه بار نفس عمیق )

و تا کنون هزاران نفر در ایران به وسیله شرطی شدن یاد گرفته اند که بسیار سریع و عمیق خود را هیپنوتیزم کنند .

قانون بازتاب شرطی چیست و و توسط چه شخصی و چگونه کشف شد ؟

۱) قانون بازتاب شرطی بالاتر از عقل و اراده است زیرا بکمک آن میتوان خوشحالی دائمی ایجاد نمود و کودکان را بدون نصیحت و حرف زدن اموزش داد و به هر کاری علاقمند نمود .

۲) با قانون بازتاب شرطی میتوان از ترسو ترین ملتها جنگجوترین افراد را بوجود اورد ، زیرا قانون بازتاب شرطی بالاتر از عقل و اراده است .

۳) در برخی شرایط به کمک قانون بازتاب شرطی هم میتوان هیپنوتیزم نمود .پاولف فیزیولوژیست و پزشک معروف روسی (۱۸۴۹-۱۹۳۶) است که در سال ۱۸۷۹ در اکادمی نظامی سن پطرز بورگ بعنوان پزشک پذیرفته شد و درسال ۱۸۸۳ از رساله دکتری خود راجع به ( اعصاب گریز از مرکز قلب ) دفاع کرده و تا سال ۱۸۸۹ راجع بگردش خون مشغول تحقیق بود درسال ۱۸۹۰ بسمت استاد فارماکولوژی در سن پطرزبورگ برگزیده شد و درسال ۱۹۰۴ به دریافت جایزه نوبل در فیزیولوژی وپزشکی نائل گردید .

مساعی مستمر پاولف منجر به کشف بازتاب شرطی گردید که گزارش آنرا در کنگره پزشکی بین المللی ( مادرید ) تحت عنوان ( روانپزشکی و پسیکوپاتولوژی تجربی روی حیوانات ) مطرح نمود .

پاولف تحقیقات خود را روی سگها انجام داد ومتوجه شد محرکهائی که با غذا همراه میشوند مثل خود غذا موجب تراوش غدد بزاق سگ می شوند تجربه معروف او که منجر به کشف بازتاب شرطی شد در زیر شرح داده می شود .

پاولف با عمل جراحی سوراخی در روی گونه سگی باز کرد و یک لوله لاستیکی از آن سوراخ داخل دهان سگ نمود، این لوله به شیشه ای وصل بود که در آنجا تراوش بزاق دهان سگ به دقت اندازه گیری میشد .

هر وقت پاولف به سگ غذا میداد، در همان موقع زنگی را هم به صدا در میاورد .

وقتی سگ برای اولین مرتبه صدای زنگ را شنید آب دهانش هیچ تراوش نکرد ولی پس از آنکه نه مرتبه صدای زنگ با غذا همراه شد، صدای زنگ تنها موجب شد که دهان سگ ۱۸ قطره تراوش کند ، پاولف آزمایش کرد که اگر هر چه تعداد دفعات صدای زنگ با غذا همراه باشد ، بهمان نسبت قطرات بزاق دهان سگ بیشتر خواهد شد .

مثلا اگر ۵۱ بار صدای زنگ با غذا همراه باشد ، سپس صدای زنگ تنها موجب میشود که ۶۹ قطره اب دهان سگ تراوش کند .

( در این قسمت ظرف غذا برداشته شده و فقط صدای زنگ به گوش سگ میرسد ) در این آزمایش صدای زنگ ( محرک ) و قطرات بزاق دهان سگ ( پاسخ ) است .

اعتیاد به خودارضایی
توصیه برای مطالعه

شرط تراوش قطرات آب دهان سگ بصدا در آوردن زنگ است که سگ به طور غیر ارادی عکس العمل یا بازتابی از خود نشان می دهد که آنرا پاسخ گویند . پاولف میگوید : عادات مختلف مبتنی بر آموختن و تربیت و هر راه دیگر که باشد ، چیزی جز یک سلسله بازتابهای شرطی نیست .
یک مطلب جالب ! با قانون بازتابهای شرطی میتوان به هر حیوانی تعلیم رقص داد .

انچه مسلم است ما زبان شتر را نمی فهمیم و ماهرترین استادان رقص جهان هم نمیتوانند دست آقا یا خانم شتر را بگیرند و بگویند اینطور برقص و پایت را اینطور یا آنطور بگذار .

بنابراین ما از فکر و عقل شتر استفاده نمی کنیم بلکه برای تعلیم رقص از اعصاب شتر استفاده می نمائیم .

شتر را روی میز کوتاه آهنی قرار میدهیم و زیر میز را با چراغ پریموس یا وسائل دیگر گرم میکنیم معلوم است که در چنین وضعی پای حیوان میسوزد و آنها را حرکت میدهد در این هنگام نوازنده های هم شروع به نواختن ساز یا ضربی میکند حال اگر مثلا ده روز متوالی و هر روز دو مرتبه و هر مرتبه ده دقیقه تا یکربع این عمل انجام شود پس از ده روز بمحض نواختن همان ساز معین ، شتر شروع برقصیدن میکند بدون اینکه روی میز باشد بلکه روی صحنه تئاتر هم امکان دارد که بازدن همان ساز شتر شروع به رقصیدن کند .

( بیچاره شتر بینوا ! ) چرا روانشناسان میگویند به مشکلات بخندید ؟ در صورت خندیدن فرد به مشکلات در مرتبه های نخستین هر چند که این خنده از ته دل نباشد وبه طور مصنوعی این عمل انجام شود و با تلقین اینکه مشکلات برای مردان بزرگ است و من به جنگ این مشکلات خواهم رفت انها را تحمل خواهم نمود و دیر یا زود شکست خواهم داد بزودی طبق قانون پاولف این خنده حقیقی خواهد شد و به درون سرایت خواهد کرد .

در این آزمایش وقایع و حوادث ناگوار زندگی ( محرک ) و خنده ( پاسخ ) میباشد .

و مثالی دیگر : برخی از روستائیان با تجربه از قانون پاولف استفاده میکنند ، زنهای روستائی شیر گاو را در ظرفی میدوشند و گوساله یعنی بچه همان گاو از موقعیت استفاده کرده و سرش را داخل دیگ شیر کرده و انرا میخورد زنان روستائی برای اینکه گوساله را تنبیه کرده باشند که هیچگاه سرش را بداخل ظرف شیر نکند شیر را می جوشانند و در معرض دید گوساله قرار میدهند .

گوساله به محض دیدن شیر سرش را داخل ظرف شیر میکند ولی بعلت داغ بودن شیر لبها و دهان حیوان میسوزد با چند مرتبه تکرار گوساله از خوردن شیر خود داری میکند . در این تجربه شیر داغ ( محرک ) وعقب رفتن گوساله ( پاسخ ) می باشد.

چند مرتبه تکرار کنیم تا شرطی شویم : بهترین تکرار محرک و شرط برای دریافت پاسخ کامل شرطی شدن در هیپنوتیزم حداقل ۳ هفته معادل ۲۱ مرتبه تکرار و در هر روز حداقل یک بار تکرار کنید و برای کسب نتیجه بهتر عامل بیرونی برای شرطی شدن را تا ۴۰ روز ادامه دهید.

بهتر است با اینکه در هیپنوتیزم شرطی شده اید هر بار که خود را هیپنوتیزم میکنید یکبار دیگر کد محرک یا عامل شرطی شدن را در ذهن خود تکرار کنید بدین صورت همیشه این کلید مهم و اساسی را با قدرت همراه خود دارید .

 

مرجع :
کتاب روانشناسی هیپنوتیزم ( کابوک )
ویرایش و تدوین : آزاد