نویسنده:
بازدید: 711 بازدید
اراده و تغییر تخیل چیست ؟

اراده و تغییر تخیل چیست ؟

 

اراده چیست؟

توانایی ویژه ای که از عهده بعضی ها خارج است و برخی دیگر آن را تقدیس می کنند.

سالیان دراز ،چنین می پنداشتیم که اراده همان تلاش و همان کوشش فوق العاده ای است که در بعضی لحظه های دشوار آگاهانه از خود نشان می دهیم.

تصور قالبی اراده  دندانهای فشرده و عضلات منقبض در همان حال که محسورم می کرد،از دسترسم به دور بود.

سپس، با خواندن زندگینامه مردان مشهور،با دیدن و شناختن آنان که به داشتن اراده ای آهنین شهرت داشتند،به این نکته پی بردم که این نیرو، این انرژی را آنان نه از اراده،

که از منشاء و خاستگاه اراده بر می کشیدند،یعنی از هدفی که دنبال می کردند.

شخصی به نام مونتی که قدرت تخیل رابه خوبی می شناخت میان دوستان خود با زوج جوانی رفت و آمد داشت که تازه پیمان زناشویی بسته بودند.

کنت و کنتس دوگورسون در روز برگزاری مراسم ازدواج نگرانی آزاردهنده ای بر جمع دوستان و خویشاوندان زوج جوان حکمفرما بود، همه از آن بیم داشتند

که مبادا یکی از خواستگاران دوشیزه جوان به انگیزه انتقام داماد را قلاب پیچ کند، قلاب پیچ یا گره زدن ریسمان که دو سرآن قلابهایی آهنین داشته باشد،

طلسمی بود که گویا داماد را به ناتوانی دچار می ساخت!

مونتنی به همه اطمینان خاطر می بخشید

من باطل سحر نیرومندی در اختیار دارم که هرگونه طلسمی را از کار می اندازد((و برای اینکه این مدعا را به اثبات برساند،به جست و جوی سینه ریزی رفت که گویا سردردها را برطرف می ساخت.

ایجاد اعتماد به نفس در کودکان
توصیه برای مطالعه

در ضمن، داماد را هم متقاعد ساخت که به طرز زیر عمل کند: ابتدا جامه مونتنی را بپوشد و سینه ریز او را به گردن بیاویزد ،سپس ((سه بار فلان ورد را بخواند و بهمان حرکت را انجام دهد))

و در هر بار سینه ریز را از گردن برگیرد و از نوع برجای نهد،تا سرانجام آن را در فلان نقطه ثابت نگاه دارد،و به خصوص فراموش نکند که جامه را روی تخت عروسی بگستراند.

مونتنی، پس از شرح این سرگذشت،می افزاید:((این دلقک بازیها اصل و اساس تاثیرات بعدی را تشکیل می دهد،چرا که تخیل ما به آسانی می پذیرد که این شیوه های عجیب و غریب

لزوما باید ناشی از علمی ناشناخته و مرموز باشد))

آری،داماد از طلسم قلاب پیچ رهایی یافت:

یک جامعه شناس پس از مطالعات گسترده درباره مکانیسمهای مغزی می نویسد:(( آدمی در دنیای واقعی فقط چیزهائی را کشف می کند که پیشاپیش آنها را در ذهن خود اختراع کرده وبه تخیل درآورده است.))