نویسنده:
بازدید: 1139 بازدید
درمان سرد مزاجی زنان

درمان سرد مزاجی زنان

اختلال میل جنسی در زنان (Female Sexual Interest/Arousal Disorder) که به آن سرد مزاجی زنان نیز میگویند، عبارت است از فقدان علاقه به فعالیت جنسی که به دو دسته تقسیم میشود:

  1. اختلال کمبود میل جنسی
  2. اختلال بیزاری جنسی

اختلال میل/ برانگیختگی جنسی یا سرد مزاجی زنان را بر اساس DSM می‌توان به شش نوع تقسیم کرد:

۱) دائمی

۲) اکتسابی

۳) تعمیم‌ یافته

۴) موقعیتی

۵) ناشی از عوامل روانشناختی

۶) ترکیبی از عوامل.

لازم به‌ ذکر است که در بسیاری از مواقع، میزان نیاز جنسی زنان و مردان متفاوت است و تنها بر اساس آنکه زنی یا مردی، همسر و یا شریک جنسی خود را متهم به سرد مزاجی میکند نمیتوان یک زن را سرد مزاج نامید، زیرا ممکن است میزان نیاز جنسی زن و مرد متفاوت باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که چرخه جنسی زنان با مردان متفاوت است و خطی نمیباشد

۱. میل جنسی

۲. تحریک جنسی

۳. ارگاسم

ممکن است زنی بدون آنکه میل جنسی در خود احساس کند، پس از تحریک جنسی برانگیخته شده و میل جنسی در او ایجاد شود.این در حالی است که مردانی که میل جنسی کمی دارند، به‌طور معمول مشکل اختلال نعوظ نیز دارند.با افزایش سن، میزان هورمون استروژن و پروژسترون در زنان که نقش مهمی در ایجاد میل جنسی ایفا میکنند، کاهش مییابد.میزان شیوع اختلال میل جنسی به‌ طور دقیق در زنان مشخص نمیباشد. اگرچه حدس زده میشود که ۱ زن از هر ۳ زن به اختلال میل جنسی دچار هستند.میدانیم پریشانی ناشی از اختلال میل جنسی در زنان با افزایش سن کمتر میشود.

درمان سرد مزاجی زنان
درمان سرد مزاجی زنان

دلایل اختلال میل جنسی در زنان

برخی از دلایل میتواند زمینه‌ ساز اختلال میل جنسی یا سردمزاجی درزنان شود که از جمله میتوان به‌ موارد زیر اشاره کرد:

  1. دیدگاه منفی درباره رابطه جنسی
  2. مشکلات ارتباطی
  3. نوع عملکرد شریک جنسی
  4. استرس‌ های کودکی
  5. شرایط پزشکی از جمله دیابت و مشکلات قلبی و تیروئید و مشکلات غدد درون‌ ریز
  6. در معرض سوء‌ استفاده جنسی و عاطفی قرار گرفتن در گذشته
  7. مشکلات روانی مانند اضطراب و افسردگی
  8. اثرات جانبی داروها
  9. استرس‌ های زندگی مانند از دست دادن شغل
  10. استفاده از الکل
  11. تربیت سخت‌ گیرانه، مذهبی و متعصّبانه در دوران کودکی و کثیف دانستن رابطه جنسی
  12. سکس‌ های عجولانه در دوران نامزدی به‌ دلیل فراهم نبودن شرایط
  13. خاطره بد از اولین رابطه جنسی
  14. احساس خشم و تنفر از همسر
  15. روابط تیره زناشویی به‌ دلیل عدم اعتماد، خشم و ناامنی در کنار همسر
  16. اطلاعات غلط درباره سکس
  17. زود انزالی مرد
  18. اضطراب عملکرد
  19. تصویر بدنی نامناسب از خود

درمان سرد مزاجی زنان

نشانه‌ های اختلال میل جنسی یا سرد مزاجی در زنان

  1. فقدان یا کاهش فعالیت جنسی
  2. کاهش یا فقدان تفکرات یا تخیلات جنسی
  3. عدم اقدام در شروع فعالیت جنسی
  4. فقدان یا کاهش هیجان و لذت جنسی در اغلب فعالیت‌ های جنسی
  5. فقدان یا کاهش میل یا برانگیختگی جنسی در پاسخ به تحریکات جنسی
  6. فقدان یا کاهش حساسیت اندام‌ های جنسی در حین فعالیت جنسی.
مانیه تیسم چیست؟
توصیه برای مطالعه

کم و زیاد شدن میل جنسی در انسان طبیعی است و میزان میل جنسی در طول زمان در ارتباط با شرایط، موضوعات شخصی و رابطه عاطفی و زناشویی تفاوت می‌ کند.ولکن برای تشخیص اختلال میل جنسی، کاهش میل جنسی باید حداقل ۶ ماه در فرد تداوم داشته باشد و باعث پریشانی و آزار فرد شود.هر دو این نشانه‌ ها می‌ تواند مادام‌ العمر بوده باشد و یا آنکه پیش از آن فرد می‌ تواند برای مدتی، زدگی جنسی طبیعی داشته و سپس به اختلال میل جنسی دچار شود.

درمان سرد مزاجی زنان یا اختلال میل جنسی در زنان

دارودرمانی:

در مان سرد مزاجی زنان با دارو : در سال ۲۰۱۵، FDA برای اختلال میل جنسی اکتسابی زنان پیش از یائسگی دارویی بنام فلیبانسرین را مورد تائید قرار داد.از جمله دیگر داروها میتوان به متیل فندیت و بوپروپیون اشاره کرد.

هورمون تراپی:روش دیگر درمان سرد مزاجی زنان هورمون تراپی است. در این روش، برای افزایش میل جنسی به زنان هورمون استروژن و یا پروژسترون داده می‌ شود.لازم به‌ ذکر است که از این درمان به‌ تنهایی برای اختلال کمبود میل جنسی در زنان نمیتوان استفاده کرد و باید با سایر درمانها همراه باشد.هورمون‌ های موثر در افزایش یا کاهش میل جنسی را می‌توانید در عکس زیر مشاهده کنید.

روان‌ درمانی:

روان‌ درمانی سرد مزاجی زنان یا اختلال میل جنسی باید انفرادی و بر اساس شرایط هر فرد باشد.اکثر مواقع لازم است پیش از پرداختن مستقیم به اختلال میل جنسی در زنان، به مشکلات ازدواج و رابطه در آنها پرداخته شود.کمبود میل جنسی در زنان یک معیار قوی برای سنجش کیفیت رابطه است. هر چقدر میزان رابطه بهتر و سالم‌ تر باشد، احتمال اختلال میل جنسی یا کمبود میل جنسی در زنان (اختلال میل جنسی اکتسابی)کمتر است. در روابطی که بر اساس عشق و محبت می‌ باشد، اختلال یا کمبود میل جنسی باعث احساس طرد شدگی در طرف مقابل می‌ شود که در طول زمان منجر به دوری و فاصله گرفتن زوجین می‌ شود.

از جمله راهکارهای پیشگیری و در عین حال بهبود اختلال یا کمبود میل جنسی در زنان، وقت گذاشتن برای روابط صمیمانه غیر جنسی است. زمانی که مرد به‌ غیر از زمان‌ هایی که قصد رابطه جنسی دارد،با همسر عشق بازی کند و ابراز علاقمندی خود را نشان دهد، در رابطه جنسی پیش‌ نوازی داشته باشد و به‌ سرعت کار را به انجام نرساند و رابطه جنسی را یک فرایند بداند و نه عملی که هدفش رسیدن هرچه زودتر به ارگاسم و انزال است، احتمال اختلال میل جنسی در زنان کاهش می‌ یابد.موضوع دیگر، شرایط موقعیتی مناسب است. زنان در صورتی که شرایط مناسبی برای رابطه وجود نداشته باشد و زمینه‌ های رابطه مناسب نباشد، میل جنسی در آنها ایجاد نمیشود.

فایده اضطراب داشتن چیست؟
توصیه برای مطالعه

به‌ طور مثال، زمانی که سرو صدای اطرافیان و بستگان وجود دارد و یا هر لحظه امکان باز شدن در وجود دارد، امکان نظافت و بهداشت پس از رابطه جنسی وجود ندارد،وجود میهمان، سفر، بیماری، ضعف جسمی و عاطفی باعث کم شدن میل جنسی در زنان میشود.بسیاری از زنان به‌ دلیل ناآشنایی مردان با اصول همسر داری و رابطه جنسی و کامروا نشدن در رابطه جنسی، در طول زمان میل جنسی خود را از دست میدهند.آموزش به مردان درباره این اصول و زوج درمانی کمک می‌ کند تا میل جنسی زنان بهبود یابد.

ذهن آگاهی:

ذهن آگاهی روش دیگری برای درمان سرد مزاجی زنان است. اکثر افراد در گذشته و یا آینده سیر می‌ کنند. ذهن آگاهی به‌ فرد می‌آموزد چگونه در حال زندگی کند و از آن لذت ببرد.اکثر افراد، یا نگران وقایع آتی هستند و یا همواره افسوس گذشته را میخورند.به‌ همین دلیل آنچه اکنون در حال وقوع است را از دست میدهند. در حین فعالیت جنسی لازم است تا فرد در لحظه حضور داشته باشد و فکرش درگیر وقایع دیگر نباشد.

ذهن آگاهی به‌ فرد می‌ آموزد به لحظه اکنون توجه کند و ذهن خود را از درگیری‌ های دیگر رها کند. این امر در افزایش میل جنسی تاثیر دارد.

درمان سرد مزاجی زنان از طریق رفتاری با بکار بردن تکنیکهای صورت می گیرد
درمان سرد مزاجی زنان از طریق رفتاری با بکار بردن تکنیکهای صورت می گیرد

رفتار درمانی

درمان سرد مزاجی زنان از طریق رفتاری با بکار بردن تکنیکهای صورت می گیرد. از جمله تکنیکهای که در رفتار درمانی اختلال میل جنسی یا کمبود میل جنسی در زنان مورد استفاده قرار می‌ گیرد، روش مسترزجانسون است. در این روش، زن و شوهر تنها بر اساس دستورات از پیش تعیین شده و بر اساس برنامه‌ ریزی با یکدیگر رابطه برقرار می‌ کنند.

در دفعات اول، زن و شوهر تنها به پیش نوازی میپردازند و هیچگونه رابطه جنسی نباید انجام شود. اندک اندک به پیش رفته و به نوبت اجازه لمس قسمت‌ های حساس بدن یکدیگر را پیدا می‌ کنند،ولیکن رابطه جنسی با یکدیگر نخواهند داشت. در مرحله بعد، زن و شوهر می‌ توانند همزمان بدن یکدیگر را لمس کنند. در نهایت آنها اجازه پیدا می‌ کنند با یکدیگر رابطه جنسی کامل برقرار کنند.