نویسنده:
بازدید: 1769 بازدید
اصول مهم هنگام مديتيشن

اصول مهم هنگام مدیتیشن

در هنگام مدیتیشن از هر گونه تمرکز ذهنی بپرهیزید و آرامش داشته باشید.

دوم این که هر چه در درون تان اتفاق می افتد را بدون هیچ دخالتی فقط نگاه کنید.

سوم آن که هیچ گونه قضاوتی درباره آن چه در درون شما اتفاق می افتد، انجام ندهید.

جدای از این اصل فراموش نکنید که افرادی حقیقتا طعم مدیتیشن را چشیده اند که بیش از حد آن را جدی نگرفته و اصولا زندگی برایشان یک سرگرمی است.

هرگز عجله نکنید و در هر صورت نتیجه مدیتیشن را به خدا بسپارید.

هیچ تلاشی در زندگی به هدر نمی رود به ویژه قدم هایی که برای رسیدن به حقیقت برداشته می شود.

مدیتیشن در واقع حالتی است که در آن علاقه مندی به نتیجه از میان رفته است.

    در مدیتیشن

شما متوجه می شوید که نه شاد هستید و نه غمگین بلکه یک مشاهده کننده هستید که شادی ها و غم ها را می بینید در این صورت ذهن شما به آهستگی شروع به ساکت شدن می کند و شما وقتی خود را در حال مشاهده آرام شدن ذهن تان ببینید در واقع خود واقعی خود را دیده اید.

رسیدن به چنین حالتی هدف اصلی تمام مدیتیشن هاست.

سفر درون، سفر بسیار جالب و زیبایی است که از هر مرحله آن لذت خواهید برد.

وقتی در این سفر مثلا گل سرخی را مشاهده می کنید خود گل سرخ را فراموش کنید و فقط به خود که مشغول تماشای گل سرخ هستید توجه داشته باشید تا حدی که به آن لحظه زیبا برسید که وجود شما از گل جدا نیست و شما و گل در واقع یکی هستید.

عشق ورزیدن ، گوش فرا دادن به موسیقی، تماشای غروب خورشید همه وهمه یک مدیتیشن است

مدیتیشن یعنی عاشقانه زندگی کردن.

مدیتشن یعنی زندگی را زندگی کردن.

اصول مهم هنگام مدیتیشناصول مهم هنگام مدیتیشنفواید مدیتیشن به صورت خلاصه:

  • مدیتیشن با از بین بردن تمام عوامل مزاحم، به تمرکز ما کمک می‌کند.
  • مدیتیشن به کاهش استرس در کنار آمدن با احساسات منفی کمک می‌کند.
  • مدیتیشن باعث تقویت حافظه می‌شود.
  • باعث افزایش توانمندی ما در ارتباط با دیگران می‌شود.
  • افرادی که به طور دائم مدیتیشن می‌کنند، فشار خون پایین‌تری دارند.
  • مدیتیشن کنندگان احساس خستگی کمتری می‌کنند
  • افرادی که مدیتیشن می‌کنند در مقایسه با سایرین کمتر و به ندرت بیمار می‌شوند.
  • انجام دائم مدیتیشن از آسیب‌های ژنتیکی جلوگیری می‌کند.
  • چطور مدیتیشن کنیم؟

    برای یک مبتدی بسیار مشکل است که ساعت‌ها بنشینید و به هیچ چیز فکر نکند و یا یک «ذهن خالی» داشته باشید. به‌طورکلی، ساده‌ترین راه برای شروع فکر کردن با تمرکز بر روی نفس است – مثالی از یکی از رایج‌ترین رویکردها در تفکر: تمرکز.

    گام اول: برای مدیتیشن برنامه‌ریزی داشته باشید

    اول باید به خود قول بدهید که به صورت منظم می‌خواهید مدیتیشن کنید و نه برای همین یک‌بار. اگر می‌خواهید نتیجه بگیرید، باید برنامه‌ریزی کنید. مثلاً به خود بگویید هفته‌ای سه بار این کار را انجام می‌دهم. پس یک دوره زمانی مثلاً شش ماه را برای نتیجه گرفتن از مدیتیشن انتخاب کنید و استارت بزنید.

    گام دوم: یک آیین خاص برای خودتان داشته باشید

    این آیین خاص می‌تواند نوشیدن یک فنجان قهوه یا شیر باشد قبل از شروع مدیتیشن و یا خاموش کردن همه وسایل الکترونیکی مثل تلویزیون، موبایل و کامپیوتر در خانه و یا یک دوش آب گرم کوتاه.

    گام سوم: مکان و زمان مناسبی پیدا کنید

    بهتر است جایی که مدیتیشن می‌کنید، آرام، لذت‌بخش و بدون مزاحمت‌های انسانی یا صداهای عجیب غریب باشد.

    وقتی کسی پشت در خانه‌تان دارد با بیل مکانیکی چاله‌ای می‌کند، طبیعتاً نمی‌توانید مراقبه کنید.

    زمان مدیتیشن هم مهم است. این‌طور به نظر می‌رسد که صبح‌ها، برای انجام مدیتیشن مناسب‌تر است، چون ذهنتان استراحت کرده و هنوز درگیر روزمرگی نشده است. البته می‌توانید شب‌هنگام هم مدیتیشن کنید تا خستگی یک روز کاری‌تان به در شود.

    اگر تازه‌کار هستید، 5 تا 10 دقیقه مدیتیشن برای شروع کافی است. به‌تدریج می‌توانید این زمان را افزایش بدهید.

    شمع معطر و دسته‌گل می‌توانند تجربه مدیتیشن شما را بهبود ببخشند. نور را کم کنید یا چراغ‌ها را خاموش‌کنید تا به تمرکز شما کمک کند.

    گام چهارم: لباس راحت بپوشید و بالش مدیتیشن داشته باشید

    بالش مدیتیشن که به زافوس معروف است یک بالش دایره‌ای شکل است که به شما اجازه نشستن روی آن در هنگام مدیتیشن را می‌دهد و به دلیل نداشتن تکیه‌گاه مانند صندلی باعث افزایش تمرکز شما روی انرژی می‌شود. اگر بالش زافوس ندارید، می‌توانید بالش‌های دیگری به کار ببرید.

    همچنین در هنگام انجام مدیتیشن، لباس راحت بپوشید تا تمرکزتان به دلیل تنگ بودن لباس‌هایی مانند جین به هم نخورد. لباس‌های گشاد یا لباس‌خواب مناسب است.

    گام پنجم: بدن ما باید در چه وضعیتی باشد؟

    هرکسی می‌تواند وضعیت بدنی خاصی داشته باشد تا احساس راحتی کند. شما ممکن است روی صندلی راحت باشید و یا روی زمین دراز کشیده باشید؛ اما سعی کنید راحت‌ترین وضعیت را پیدا کنید. شایع‌ترین وضعیت چهارزانو نشستن با کمری صاف و مستقیم است. در این حالت گردن شما هم رو به جلو و صاف قرار می‌گیرد.

    دست‌های شما روی ران پا قرار می‌گیرد و پاهایتان به خوبی در میان بدنتان جمع شده است. این‌ها الزام نیست. شما حتی می‌توانید هدر حالی که راه می‌روید، مراقبه کنید.

    گام ششم: نقطه‌ تمرکز خود را پیدا و انتخاب کنید

    نقطه تمرکز شما بستگی به این دارد که شما با چه چیزی بیشتر آرام می‌شوید و آیا ذهنتان تصویری است، صوتی است و یا لمسی.

    مثلاً اگر صدا برایتان جذاب‌تر است، می‌توانید عبارات یا کلماتی را به کار ببرید که به شما آرامش می‌دهد: صلح، عشق، آسمان، پرنده، درختان و غیره…!

    به جز این کلمات، از جملات تأکیدی و مثبت هم می‌توانید بهره ببرید: «من در وضعیتی آسوده و راحت به سر می‌برم» یا «چیزی برای نگرانی نیست، من آرام و راحتم». اگر نمی‌خواهید حرفی بزنید، می‌توانید از صوت‌هایی که از قبل با صداهای زیبا ضبط شده و در سطح اینترنت هم موجود است بهره ببرید. کافی است سرچ کنید.

    اگر ذهنتان بیشتر تصویری است، مکان موردعلاقه‌تان در طبیعت را با چشمان بسته تجسم کنید یا به شیء مقابلتان چشم بدوزید: شمع روشن، گل، عکس، تصویر کسی که دوستش دارید و غیره.

    یک راه مشاهده‌ی تنفس شمارش آن است: طی سه تا هفت شماره نفس خود را به داخل بدهید و همین فاصله را برای بازدم به کار ببرید. سپس به‌سادگی به مشاهده‌ تنفستان بپردازید، نظاره‌گر ریتم طبیعی و حرکات شکم و قفسه سینه‌تان باشید.

    بهتر است وضعیت‌های بدنی و روش‌هایی که انتخاب می‌کنید را در طول مدیتیشن تغییر ندهید. هر وقت چیزی را که در آن فوق‌العاده راحت هستید پیدا کردید، همان را ادامه دهید.

    راستی! ممکن است در دفعات ابتدایی، تمرکزتان را برای چندین بار از دست بدهید، اما ناامید نشوید و ادامه دهید. بالاخره به جایی خواهید رسید که دیگر حواستان به این راحتی‌ها پرت نمی‌شود.

    گام هفتم: سایر وضعیت‌ها

    سر خود را مقداری پایین بیاورید. انگار دارید به پایین نگاه می‌کنید. بهتر است چشمانتان بسته باشد تا حواستان پرت نشود. سرتان باید طوری پایین بیاید که تنفس شما دچار مشکل نشود.

    در طول مدیتیشن، دهان را بسته و از بینی نفس بکشید. دم و بازدم باید از بینی انجام بشود. عضله فک را نیز شل کنید تا راحت‌تر تمرکز کرده و به آرامش برسید. تمام مدیتیشن به تنفس درست شما بستگی دارد. با تمرکز روی تنفس خود متوجه می‌شوید که دیگر افکار از ذهن شما بیرون می‌روند و نگرانی شما کاهش پیدا می‌کند

آموزش ماها یوگا (بررسی برای یافتن خویش)
توصیه برای مطالعه